Zaproszenie: Krótki kurs robienia cydru w domu Cydr Machina

Warsztaty dla początkujących cydrowników w samym sercu Warszawy!

Razem z ekipą Uncle&Nephew przygotowujemy szkolenie dla początkujących cydrowników. Cydr Machina ma rozpędzić cydrową rewolucję w Polsce. W samym centrum Warszawy, w obszernych wnętrzach pubu Beerokracja będziemy opowiadać o tradycjach cydrowniczych, jabłkach, sprzęcie i wszystkich innych rzeczach, których znajomość niezbędna jest do zrobienia cydru w warunkach domowych.

Zaprosiliśmy także fachowców: Artura Brodowskiego, eksperta od owoców, który zajmuje się uprawą i przetwórstwem jabłek, a także specjalistów od sprzętu, firmę Starowar.

To nie koniec atrakcji. 31 marca, razem ze szkoleniową Cydr Machiną, zadebiutuje cydr Japko z Doliny Baryczy, produkowany przez Winnicę de Sas. Jest to naturalnie mętny jabłecznik produkowany z lokalnych, organicznych jabłek. Będzie to pierwsza premiera cydru w beczkach w Polsce!

Garść konkretów:

  • miejsce: Beerokracja, ul. Marszałkowska 99/101, Warszawa
  • link do wydarzenia na Facebooku
  • data: 31 marca i 5 kwietnia

Uwaga! Ze względu na duże zainteresowanie (które niezmiernie nas cieszy) spotkanie organizujemy w 2 terminach. Prosimy o kontakt mailowy przed zapisaniem się na spotkanie: zapisy@uncleandnephew.pl

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s